Lyngdalsknuten - Styrfjell

" Heisann folkens, dette er en knallfin tur i Kil i Sannidal".

Fra Andersvik fulgte jeg fin sti opp til Styrfjell der jeg kunne nyte panoramautsikten over Kilsamfunnet, her finnes det også to skyttergraver fra andre verdenskrig.

Fra Styrfjell tok jeg strake veien ut mot Lyngdalsknuten. Her er det ikke noe merket sti, men i prnsippet kan man ikke gå seg vill her, for det går stier i øst og vest.

Ett stykke ut mot knuten kommer man til en plass hvor det henger en spade oppe i ett tre. Hans Holte hadde stien over heia fra Kil som arbeidsvei sommer som vinter, han jobbet ved Kammerfoss. Ble det for mye snø, så var spaden ett uvurderlig hjelpemiddel.

Fra Lyngdalsknuten er det fin utsikt ut Kilsfjorden, ser også til Kjerrkollen og Solhomfjell i Nissedal. Kommer man sjøveien inn mot Kil, så ser denne toppen ut som en sukkertopp.

På denne fine turen hadde jeg også med meg bikkja til min søster. Det er en livsglad Flat coated retriever som heter Frøya.

Å bare for å ha sagt det, har du med deg en flat på tur, så blir det ikke noen kjedelig tur😀.

Fra Båthavna i Kil brukte jeg ca. 2 timer på denne turen, dette var også en geocachetur, så derfor gikk det nesten 2 timer.

Kartblad: 1712 IV Kragerø, Turkart Kragerø eller Friluftskart Kragerø - Drangedal.

GOD TUR!

- Turhilsen Rune og Frøya.