Iskald geocachetur til Lakollen.

"Heisann folkens, lørdagens tur blei en iskald geocachetur opp til Lakollen i Skien".           Jeg tok alle geocachene som ligger fra Lakåsene og opp til toppen i for 1,5 år siden, å nå var det plutselig kommet en ny en innimellom alle disse, så denne måtte jeg bare få logget. 

Fra Lakåsene fulgte jeg den blåmerkede stien opp til toppen.

Jeg har aldri gått opp dit på vinteren, men nå var tiden inne.                                            Nå var det kommet ca. 10 cm. nysnø å ingen fotspor å se, så her var det ikke ett menneske å verken å se eller høre.

På denne turen hadde jeg med meg min egen hund Foss + Frøya som er hunden til min søster. De koste seg som bare det når de kunne springe og rulle seg i nysnøen.

Gradestokken viste 7 minus + att det snødde, å med vind i tillegg, så blei det ganske surt oppe på toppen. Men jeg fyrte opp ett skjikkelig fint kaffebål, så da gikk det ann og sette seg ned litt.

På vei ned priset jeg meg lykkelig over att jeg hadde ordentlige brodder under støvlene, for det lå røtter under snøen.

En tur opp hit på vinterstid kan jeg så absollut anbefalle. Her er det bålplass på toppen, så her kan man nyte kaffekoppen samtidig som man nyter utsikten over Porsgrunn og skipstrafikken på Frierfjorden.

Fra Lakåsene tar det ca. 20 min. å gå på sommerstid, vinterstid ca. 1 time.

Kartblad: 1713 III Kilebygd eller Norge-serien 10019 Skien kartside 32j04

GOD TUR!

-   Turhilsen Rune, Foss og Frøya.